Connect with us

ΤΑΞΙΔΙΑ

Ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου

Ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου
Photos Provided by Dreamstale.com

Η ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για κάθε λάτρη της φύσης και της περιπέτειας. Το βουνό του Όλυμπου, που βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς αποτελεί το σπίτι των 12 θεών κατά την ελληνική μυθολογία. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι θεοί ζούσαν στην κορυφή του βουνού και από εκεί κυβερνούσαν τον κόσμο. Σήμερα, ο Όλυμπος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς πεζοπορίας στην Ελλάδα, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

 

Προετοιμασία για την ανάβαση

Πριν ξεκινήσετε την ανάβαση, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σώμα σας και να βεβαιωθείτε πώς έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα ορειβατικά παπούτσια, αδιάβροχο σακίδιο πλάτης, αδιάβροχα ρούχα, φακό κεφαλής, sleeping bag, μπατόν πεζοπορίας, αρκετό νερό, σνακς, και αλλαξιές.
Με τη σωστή προετοιμασία, θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε τη μοναδική εμπειρία της ανάβασης στον εντυπωσιακό Όλυμπο.

 

Όλυμπος καιρός

Προτού αποφασίσετε να επισκεφτείτε τις κορυφές του Ολύμπου, βεβαιωθείτε ότι ο καιρός θα είναι καλός. Έχοντας καλό καιρό θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε την ανάβαση με μεγαλύτερη ασφάλεια και να απολαύσετε περισσότερο το τοπίο και τη θέα που προσφέρει ο Όλυμπος. Αν προγραμματίζετε το ταξίδι σας αρκετό καιρό πριν την ανάβαση και δεν γνωρίζετε τι καιρό θα κάνει, επιλέξτε να πάτε από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο καθώς ο καιρός ευνοεί την ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας επιπλέον ρούχα. Ο καιρός μπορεί να αλλάξει απότομα καθώς πλησιάζετε το Οροπέδιο των Μουσών και τις κορυφές του Ολύμπου.

 

Όλυμπος υψόμετρο & κορυφή

Ο Όλυμπος είναι το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2.917 μέτρα. Ο Μύτικας αποτελεί την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων και η ανάβαση στην κορυφή του Μυτίκα αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά μονοπάτια στην Ελλάδα και απαιτεί καλή σωματική κατάσταση. Στον Όλυμπο μπορεί κανείς να απολαύσει τη μαγευτική θέα και την ομορφιά της φύσης.

 

Καταφύγια Ολύμπου

Στον Όλυμπο υπάρχουν καταφύγια τα οποία θα σας φιλοξενήσουν κατά την ανάβαση και διαμονή σας στο βουνό των θεών. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση είναι αυξημένη, επομένως θα χρειαστεί να εξασφαλίσετε τη θέση σας έγκαιρα.

Μερικά από τα καταφύγιο του Ολύμπου:
Καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης
Καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος
Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός
Καταφύγιο Πετρόστρουγκας
Καταφυγιο Κρεβατια
Καταφύγιο Κορομηλιάς
Καταφύγιο Σταυρός

 

Εξωκκλήσι Προφήτη Ηλία Ολύμπου

Το Εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία Ολύμπου βρίσκεται σε μία από τις κορυφές του με υψόμετρο 2.803 μέτρων. Η περιοχή γύρω από το Εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία προσφέρει μια εκπληκτική θέα για φωτογραφίες και ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

 

Θέση Γκορτσιά Ολύμπου

Η δασική θέση Γκόρτσια του Ολύμπου αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία εκκίνησης για τις κορυφές του Ολύμπου. Σε αυτό το σημείο μπορεί κανείς να φτάσει με το αυτοκίνητό του, καθώς υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση.

 

Πριόνια Ολύμπου

Στα Πριόνια του Ολύμπου μπορεί κανείς να φτάσει με το αυτοκίνητό του και να απολαύσει ένα ορειβατικό γεύμα, σούπες ή καφέ. Από το ίδιο σημείο σημείο μπορεί να ξεκινήσει την πεζοπορία προς το φαράγγι του Ενιπέα, με κατεύθυνση το Λιτόχωρο.

 

Συμπέρασμα

Η ανάβαση στον Όλυμπο είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε ειδικά αν αγαπάτε τη φύση και τις πεζοπορίες. Η φύση και η θέα από τις κορυφές του Ολύμπου είναι μαγευτική και θα σας μείνει αξέχαστη. Ωστόσο, η ανάβαση στον Όλυμπο απαιτεί προετοιμασία. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Eπιλέξτε τη διαδρομή που σας ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με τη δυσκολία και τη διάρκεια της πεζοπορίας που θέλετε να κάνετε.

Καλώς ήρθατε στο WeBuzz.gr, το ιστολόγιό μας αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για όσους αναζητούν διασκέδαση και ψυχαγωγία στο διαδίκτυο. Ανακαλύψτε περισσότερα για την τεχνολογία, ενδιαφέροντα άρθρα για τον τρόπο ζωής & το lifestyle, ταξίδια, αστρολογία και μοναδικές προτάσεις. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Σημείωση: Η αντιγραφή και αναπαραγωγή του περιεχομένου αυτού του ιστοτόπου απαγορεύεται αυστηρά. Για προτάσεις συνεργασίας, επικοινωνήστε μαζί μας. Note: Copying and reproducing the content of this website is strictly prohibited. Contact us for collaboration opportunities.

Μεταλλικά Κρεβάτια Volcano Handmade Iron Bedrooms

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ