Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς ο LED φωτισμός επηρεάζει την ψυχολογία μας

Content Provided by Pixme

Πώς ο LED φωτισμός και το χρώμα επιδρά στην ψυχολογία του ανθρώπου

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το χρώμα επηρεάζει την ψυχολογική λειτουργία ενός ανθρώπου μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο κατά τη δημιουργία χώρων διαβίωσης όπως το σαλόνι, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο.
Όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την αισθητική, αλλά η σωστή απόχρωση ή ο σωστός τόνος του φωτός μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας ενός χώρου. Για παράδειγμα, οι ψυχρότεροι τόνοι έχουν συχνά συνδεθεί με ήρεμα συναισθήματα, ενώ οι θερμότεροι τόνοι τείνουν να είναι πιο ανεβαστικοί και ενεργητικοί. Με τα φώτα LED, πολλές παραλλαγές χρωμάτων επιτρέπουν μια σειρά συναισθηματικών αντιδράσεων που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με την επιθυμία σας. Δεδομένου ότι ο φωτισμός LED έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη διάρκεια ζωής, αυτά τα χαρακτηριστικά φωτισμού είναι ιδανικά για κάθε σύγχρονο σπίτι.

 

Φως, Χρώματα και Ψυχολογία

Τα φώτα LED είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε αισθητική αξία στο χώρο σας. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι κάθε χρώμα, επιδράει διαφορετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία.

  • Το κόκκινο, για παράδειγμα, έχει συνδεθεί με την αυξημένη ενέργεια και την εγρήγορση.
  • Το μπλε χρώμα βοηθάει στη χαλάρωση καθώς συμβολίζει την ηρεμία.
  • Το πράσινο έχει θεραπευτική δράση και ενισχύει τη δημιουργικότητα, ιδανικό για τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας όπως ο βοηθητικός φωτισμός κάτω από το γραφείο.
  • Το λευκό φως κάνει τα δωμάτια να φαίνονται πιο φωτεινά, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης, καθιστώντας το ιδανικό για χώρους διαβίωσης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι επιλέγοντας LED λαμπτήρες με πολλαπλά χρώματα έχετε και τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τα χρώματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

 

Φωτισμός Χώρων & Λευκό Φως

Τα λευκά χρώματα που χρησιμοποιούνται στον φωτισμό LED περιλαμβάνουν το θερμό λευκό (soft/warm white), το ψυχρό λευκό (cool white) και το λευκό ημέρας (daylight white). Τα χρώματα αυτά διαφέρουν στην απόχρωση και την αίσθηση που προκαλούν στον χώρο που φωτίζουν.

Θερμό Λευκό Φως
Το θερμό λευκό φως είναι ένα από τα τρία βασικά χρώματα λευκού φωτός που χρησιμοποιούνται στον φωτισμό LED και εκπέμπει μια θερμή και φιλική αίσθηση 3000K-4000K. Συνήθως χρησιμοποιείται σε χώρους όπως σαλόνια και κρεβατοκάμαρες, καθώς προσφέρει ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Επίσης, είναι συχνά προτιμότερο από το ψυχρό λευκό φως στον φωτισμό εξωτερικών χώρων, καθώς δίνει μια πιο φυσική όψη στα φυτά και το περιβάλλον.

Λευκό Φως Ημέρας
Το φως ημέρας είναι ένας χρωματικός τόνος του φωτός που αντιστοιχεί στο φυσικό φως που λαμβάνουμε από τον ήλιο κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Το φως ημέρας έχει περίπου 5000-6500K, και χαρακτηρίζεται από ένα φωτεινό, λευκό χρώμα. Είναι φως που συνήθως χρησιμοποιείται για την προώθηση της επαγγελματικής παραγωγικότητας. Επιπλέον, το φως ημέρας έχει αναγνωριστεί ως ωφέλιμο για τη βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης και της ενεργητικότητας του ανθρώπου, καθώς και στη μείωση της κόπωσης.

Ψυχρό Λευκό Φως
Το Ψυχρό Λευκό φως είναι ένα χρώμα λευκού φωτός που έχει θερμοκρασία χρώματος από 6500K+ που το καθιστά πιο “ψυχρό” και έχει μια μπλε-άσπρη απόχρωση και συνήθως χρησιμοποιείται για φωτισμό εξωτερικών χώρων, γραφείων, εμπορικών χώρων. Το ψυχρό λευκό φως δίνει μια εντυπωσιακή, αλλά και δυνατή φωτεινότητα και δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας και ενέργειας.

 

Συμπέρασμα

Ο φωτισμός επηρεάζει σημαντικά την ατμόσφαιρα και τη διάθεση ενός ανθρώπου σε έναν χώρο. Τα χρώματα του φωτός έχουν διαφορετικές επιδράσεις στον άνθρωπο και μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία του. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ των χρωμάτων του λευκού φωτός, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την επιλογή μας για τον φωτισμό σε έναν χώρο.

Τέλος, η επιλογή του φωτισμού είτε πρόκειται για φωτιστικά οροφής LED για την κουζίνα, το σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο πρέπει να γίνεται με βάση το σκοπό και τη χρήση του χώρου, καθώς και τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσουν τον χώρο αυτόν.

Πηγή: LED φωτισμός και η επίδραση στην ψυχολογία

Καλώς ήρθατε στο WeBuzz.gr, το ιστολόγιό μας αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για όσους αναζητούν διασκέδαση και ψυχαγωγία στο διαδίκτυο. Ανακαλύψτε περισσότερα για την τεχνολογία, ενδιαφέροντα άρθρα για τον τρόπο ζωής & το lifestyle, ταξίδια, αστρολογία και μοναδικές προτάσεις. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Σημείωση: Η αντιγραφή και αναπαραγωγή του περιεχομένου αυτού του ιστοτόπου απαγορεύεται αυστηρά. Για προτάσεις συνεργασίας, επικοινωνήστε μαζί μας. Note: Copying and reproducing the content of this website is strictly prohibited. Contact us for collaboration opportunities.

Μεταλλικά Κρεβάτια Volcano Handmade Iron Bedrooms

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ